Sajak Untuk My Love.. Syazairyn Anita

Sayangku,
Kenalilah musim hujan yg basah..
Dan kemarau yg meranggaskan daun-daun kering..
Di sepanjang hari dalam dua belas purnama..
Karena cintaku bersemi di dua musim..
Kenalilah gelisah angin di antara buluh-buluh bambu..
Yang meliuk ke kanan dan meliuk ke kiri..
Yang menggemerisik di antara sunyi..
Karena ada bisikan tentang gelisahku..
Ketika senja turundi bukit-bukit tak berpenghuni..
Ada rona yg dilukiskan pada latar langitnya..
Merah membara dan kadang-kadang lembayung..
Kenalilah warnanya yg disapukan dari rinduku..

Sayangku,
Malam-malamku adalah catatan tentang cinta..
Dinginnya menghangatkan dan memberi aroma rasa..
Aku jejaki purnama yg tenggelam di antara awan..
Dan aku ingin terbenam bersama cinta yg kau bawa..
Wahai sayangku Syazairyn Anita..

Saturday, 9 July 2011

Rindu ..

   Lama AQ x bkk FB .. rasa rindu plak kt dya .. tiap2 ary idup AQ jd kacau bilau klu x dpt jumpa dya .. x dpt chat dgn dya dlm fb .. tp apakah malangnya .. disebabkan kerja terlalu banyak & banyak kerja kursus yg belum d siapkan .. AQ terpaksa siapkn kerja2 kursus tu sampai ketepikn MY LOVE .. AQ rasa bersalah pula bila ketepikn dya .. banyak hari AQ x 0n FB .. klu AQ 0n p0n AQ x berani  nk tegur dya .. AQ takut dya marahkn AQ .. dsebabkn hal itu .. kami terpaksa pula berpisah .. AQ xnk kejadian ini berlaku sekali lg pdku .. AQ xnk ...!!! telah AQ rasai kejadian itu .. AQ xnk kejadian ini berlaku dsebabkan aq tegur dya .. tp AQ akan tegur dya bila ada waktu yg sesuai untuk terangkn padanya .. dan aq JANJI suatu hari nnti AQ akan berjumpa dgn dya .. AQ JANJI SYAZAIRYN ANITA . . . ! ! !

3 comments:

  1. Awak . . saya tak marahkan awak lha . . Saya faham akan k'busyan awak tu . . Awak jangan lha fikir yang saya akan marah dekat awak pasal ni . . Saya faham awak . . Saya pun tak nak berpisah dengan awak because semua tu sangat menyakitkan . . Saya pun pernah juga rasa PERPISAHAN . . Btw ,, saya rindu awak sangat-sangat . . Hope awak ada free time nanti and kita boleh chat . . Seriously saya rindukan awak sangat-sangat !

    ReplyDelete
  2. klo harris syg kn adk eyta..
    harris ckp la kt die y sbnrnye..
    akk psty die akn phm..
    all the BEST 4 both of you..

    ReplyDelete
  3. Atotoi , kesian Harris kan ? Harris , sbenarnya Anita tk prnh mrah Harris...Anita syang Harris ! Tpi nk buat mcm mana ? Harris kan busy ? Tpi tkp lah klau free nnti try la on fb , try lah chat ngn dia ! Dan trangkan semuanya ,mesti dia akan pham....Btw , jgn sedih2 tau ?

    ReplyDelete